WRITING در آیلتس

 مهارت WRITING در آزمون Academic IELTS:
 

مهارت Writing یا نوشتن در آزمون :IELTS  
بخش مهارت نوشتاری در واقع توانایی آزمون دهنده را از نظر تحلیل عمومی و اجتماعی, تحلیل نمودار یا شکل و نقشه، توانایی مکاتبه مورد ارزیابی قرار می­دهد. شرط لازم برای کسب نمره­ ی بالا در این قسمت نوشتن و تمرین کردن زیاد می­باشد. البته این قسمت در دو نوع آزمون آیلتس Academic  و General تفاوت جزیی دارند که بعدا به آن می­پردازیم. مهارت نوشتاری شامل دو بخش task 1 و task 2 می­باشد. اصول و قواعد نگارش را مثل شروع کردن جمله بعد از نقطه با حرف بزرگ را رعایت کنید. برخی از موسسات و متخصصان توصیه می­کنند که ابتدا task 2  را پاسخ دهید زیرا احتمال دارد وقت بیشتری صرف نوشتن آن کنید و همچنین نمره­ ی بیشتری نسبت به task 1 دارد.

·                     Task 1 در آزمون Academic IELTS

در این بخش آزمون دهنده باید هر آنچه را که به صورت یک نمودار (خطی، میله ­ای، دایره­ ای، جدول، مخلوطی از یکی از دو نمودار گفته شده و یا نقشه خود نقشه به دو دسته شکل مقایسه ­ای و یا یک پروسه توصیفی تقسیم می­شود) نشان داده می­شود را توصیف کند. در این قسمت باید از نوشتن نظر خود خودداری کرد و هر آنچه که نوشته می­شود نباید چیزی جز آنچه در شکل نشان داده می­شود باشد. هر یک از این سبک­ های نمودار تکنیک­ های خاص خود را دارد که در کلاس­های آموزشی توسط متخصصین آموزش داده می­شود. توجه داشته باشید که برای کسب نمره­ ی بالا در قسمت Writing صرفا دانش grammar و vocabulary کافی نیست و برای اینکه قالب صحیح و اصولی رعلیت شود باید با تکنیک­ های مخصوص آن آشنایی داشت. مدت زمان در نظر گرفته شده برای این بخش ۲۰ دقیقه و حدود ۱۵۰ کلمه است. ساختار این مقاله به طور کل ۴ پاراگراف می­باشد. پاراگراف اول (introduction)، پاراگراف دوم(overview or summery) ، پاراگراف سوم و چهارم.(Details) 

در پاراگراف اول خود سوال را با جمله بندی و کلمات دیگر بیان می­کنیم، در پاراگراف دوم  در دو جمله کلی گویی می­کنیم، در پاراگراف سوم و چهارم سعی بر این است که اطلاعات را گروه بندی کنیم و بیشتر به نوشتن جزئیات بپردازیم. توجه داشته باشید که شما نمی­توانید همه­ ی داده­ های آورده شده در نمودار را توصیف کنید ولی سعی کنید تا برای هر مورد یک توضیح مختصری ارائه کنید.

 

نمودار خطی یا line graf: چند نمودار به صورت خطی در شکلی نشان داده می­شود و آزمون دهنده باید آن را توصیف کند. به مثال زیر توجه کنید.
 
 

 

  • نمودار میله ­ای یا :Bar chart  دراین نمودار به کمک اعداد تغییرات اتفاق افتاده در یک بازه زمانی را می­توان توصیف کرد. داده ­ها تقریبا مثل نمودار خطی می­باشد و فقط سبک نمایش داده ­ها با هم فرق می­کند. به نمونه سوال زیر توجه کنید:
 
 

 

نمودار دایره ­ای یا Pie chart: نمودار دایره­ ای اعداد مقایسه­ ای برای موارد مختلف را نشان می­دهد ولی روش نمایش همیشه به صورت درصد ارائه می­شود. به نمونه سوال آورده شده مربوط به نمودار دایره ­ای زیر توجه کنید
 
 

 

  • جدول یا :Table جدول­ ها می­توانند همه­ نوع اعداد را به صورت مقایسه ­ای مثل سه نمودار گفته شده در بالا نمایش دهند. شرکت کننده در آزمون مثل موارد بالا موظف است تا داده­ های نمایش داده شده در جدول را توصیف کند. به نمونه سوال زیر توجه کنید:
 

  • نمودار ترکیبی یا  :different chart در این سبک سوال دو تا از نمودارهای گفته شده در بالا را هم زمان باید توصیف کنید. البته باید توجه کنید که به هیچ وجه دو نمودار را با هم مقایسه نکنید و صرفا اطلاعات آورده شده در آن­ها را توصیف کنید و گزارش دهید. به نمونه سوال زیر توجه کنید:
 
 
  • پروسه توصیفی یا :Process diagram این نوع نمودار بیشتر حالت نقشه­ ای دارد. و عموما سوال به صورت توصیف مراحل ساخت وسیله ­ای در کارخانه­ و یا چرخه طبیعی را نشان می­دهد که آزمون دهنده باید این مراحل را با توجه به شکل توصیف کند. این سبک سوال با نمودارهای گفته شده در بالا متفاوت می­باشد و عدد و رقم در آن دیده نمی­شود. در این نوع سوال حالت مقایسه­ ای نداریم و صرفا باید توصیفی باشد. یعنی تعداد مراحل موجود، مرحله شروع و پایان پروسه و این که هر یک از این پروسه ­ها چه نقشی دارند را باید شرح داد. نکته­ ی دیگری که در این قسمت حائز اهمیت است نوع فعل­ های مورد استفاده است که عموما توصیه می­شود مجهول به کار برده شود که اصطلاحا به این مرحله Passive verbs هم گفته می­شود. شکل زیر را به عنوان یک نمونه در نظر بگیرید.
 

  • نقشه­ ی مقایسه­ ای یا :Comparison diagramاین نوع سوال­ها دو شکل را کنار هم قرار می­دهند و از شرکت کننده در آزمون انتظار دارند که تغییرات موجود یا ایجاد شده در شکل را تشریح کنند. این دو شکل می­توانند طراحی دو ساختمان، نقشه­ ی یک منطقه در دو بازه زمانی متفاوت و … باشند. آزمون دهنده وظیفه دارد تا تغییرات ایجاد شده در این دو شکل، قسمت­های بدون تغییر و یکسان، تفاوت­های موجود و شباهت­ها را بیان کند. زمان فعل با توجه به تاریخ نقشه می­تواند مربوط به گذشته، حال و یا آینده باشد. به سوال زیر به عنوان یک نمونه توجه کنید:
 
1607
0
 
1